Elkészítés: Ha fagyasztott spenótunk van, akkor kiolvasztjuk és alaposan kinyomkodjuk a levét. Ha friss, akkor alaposan átmossuk, vastagabb szárát levágjuk, felaprítjuk. Hozzákeverjük a túrót, sózzuk, szerecsendióval és 2 gerezd apróra vágott fokhagymával fűszerezzük, 2 tojással pedig sűrű masszát készítünk.
A sűrített paradicsomokat ugyanannyi vízzel összeforraljuk, fokhagymával, sóval és zöldfűszerekkel fűszerezzük.
A spenótos masszát a cannellonikba kanalazzuk, a tésztákat egy kisebb tepsibe vagy tűzálló tálba fektetjük. Aláöntünk egy kevés vizet, egyenletesen bekenjük a paradicsomszósszal, megszórjuk reszelt sajttal.
170 fokon először fólia alatt sütjük 20 percig, majd fedetlenül további 10 percig. Frissen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre