Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-ricottás lasagne

MME MME
5/5
75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Az apróra vágott fokhagymát a felforrósított olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kiolvasztott spenótot. 10-15 percig pároljuk, közben hozzáadjuk a tejszínt, megsózzuk, majd lehúzzuk a tűzről, és amikor már langyos, hozzáadjuk a ricottát.
  2. Közben egy másik lábasban vajat olvasztunk, majd beleszórjuk a lisztet, és kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd hozzáöntjük a hideg tejet, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és habverővel kevergetve addig forraljuk, amíg besűrűsödik.
  3. Egy hőálló tálba egy vékony réteg spenótot kenünk, és egy réteg lasagnetésztát pakolunk rá. Megint spenót következik, erre jöhet a besamel, a reszelt sajt, majd megint tészta.
  4. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg van a hozzávalókból, úgy, hogy az utolsó réteg sajt legyen. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.  

Megjegyzés

A legfelső rész ne tészta legyen, mert akkor nem fog megpuhulni!
Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss