Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos galuska

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A spenótos galuskához leszárazott, megmosott spenótot forrásban levő, sós vízben előfőzzük, majd jól kinyomkodjuk és finomra aprítjuk. A sajtot lereszeljük. A kenyér héját levágjuk, belét apróra kockázzuk, majd megöntözzük a tejjel, és pépesre nyomkodjuk. Hozzáadjuk a spenótot, a tojásokat, a lisztet és a sajt felét.
  2. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és alaposan összedolgozzuk. A masszából evőkanálnyi adagokat szaggatunk, és nedves kézzel galuskákat formázunk belőlük.
  3. A galuskákat forrásban levő, sós vízbe dobjuk, és közepes tűzön 5-7 percig főzzük. Ezután habszedőkanállal kivesszük, és lecsepegtetjük.
  4. A vajat felolvasztjuk, és megfuttatjuk rajta a zsályaleveleket. A spenótos galuskákat kivajazott formába tesszük, majd leöntjük a zsályás olvasztott vajjal és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Végül rövid ideig grillezzük, amíg a sajt ráolvad. 

Megjegyzés

Recept és fotó: Wirths PR / Trendxpress - MME
Tavasszal spenót helyett kipróbálhatjuk csalánnal is. A kesztyűben gyűjtött zsenge hajtásokat leforrázzuk: ettől elveszítik csípősségüket, és a torkunkat sem fogják égetni. A csalán nemcsak tea formájában hasznos! A belőle készített leves és főzelék magas vas-, kálium-, K-, B- és C-vitamin-tartalma miatt különösen egészséges.

Ezek is érdekelhetnek

Friss