Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, ezután a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztává gyúrjuk. A jól kidolgozott tésztát 32 darabra osztjuk, és letakarva a gyúródeszkán kelesztjük. (Rövid ideig.)
Kelés után pereceket formázunk belőlük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük 1 egész tojással, és 220 C fokos sütőben kezdjük sütni. A sütő forró legyen!
Eközben 1 evőkanál sót és 2 evőkanál lisztet összekeverünk annyi vízzel, hogy folyékony állagú masszát kapjunk. Mikor a perecek színesedni kezdenek, meglocsoljuk a masszával, és pár percig még tovább sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre