Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sörös savanyúkáposzta-leves pirított kolbásszal

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A savanyú káposztát egy edényben a sörrel és a vízzel felrakjuk főni. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt paprikával és babérlevéllel.

A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, és a hagymával, fokhagymával együtt külön edényben megpirítjuk, hozzáadjuk a karikára szeletelt füstölt kolbászt, zsírjára pirítjuk, a káposztához öntjük.

Amikor már jól összeértek az ízek, a tejfölt összekeverjük liszttel, kevés vízzel, majd a tűzről levéve a káposztába öntjük. Visszarakjuk beforralni, tovább ízesítjük, ha szükséges.

Egy forró serpenyőben vékony grillkolbászt sütünk, ezt adjuk a leveshez.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss