Elkészítés: A sonkát vékonyra csíkozva kevés olajon kicsit átpirítom, majd beleadom az újhagymát, hozzádinsztelem.
Besamelmártást készítek a vajból és a lisztből a tejjel, ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval, kevés ételízesítővel, majd amikor kissé hűl, belekeverem a tojást, a tejfölt és a reszelt sajt felét.
Kivajazott sütőtálba elosztom a karfiolt, rá a párolt rizs és a mártás fele kerül, majd a sonkás-hagymás egyveleg. A maradék mártással befedem, és a maradék reszelt sajttal megszórva 200 fokos előremelegített sütőben 30 perc alatt megsütöm. Tálalásnál tejfölt kínálok!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre