Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-sajtos tekercs

120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 nagy pohár tejföl (450g)
  • 1 kis pohár tejföl (150g)
  • 1 dl tej
  • 12 dkg margarin
  • 1 kg liszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 8 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg sonka
  • 20 dkg virsli
  • 0,5 dl olaj
  • 1 mokkáskanál feketebors
  • 1 fej fokhagyma
  • 10 dkg margarin
  • 4 fej lilahagyma
  • 20 dkg sajt
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tejfölt a tejjel és a margarinnal kevergetve addig melegítjük,míg a margarin elolvad. A lisztet, a cukrot és a sót beleszórjuk. 10 perc alatt könnyű kelt tésztát dagasztunk belőle. Megkelesztjük.

2. A sonkát és a virslit kockára vágjuk, olajon megfuttatjuk, borsozzuk. A fokhagymát összezúzzuk, az olvasztott margarinon megfuttatjuk. A lilahagymát vékony karikákra vágjuk.

3. A kelt tésztát 4 részre osztjuk, 50x25 cm-es téglalapra nyújtjuk. A fokhagymával és a tejföllel megkenjük. A húst, a hagymát és a sajtot rátesszük, szorosan összetekerjük, tojással megkenjük. 190 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

Én sima kelt tésztából is szoktam csinálni, és a nehezebb időkben csak párizsit teszek bele, de nekem úgy is nagyon ízlik.
- tasi8585

Ezek is érdekelhetnek

Friss