Elkészítés: A tésztához valókat én kenyérsütőgépbe tettem, és ott kelesztettem.
Ha kész a kelt tészta, 2 gombócot formázok belőle. Köralakúra nyújtom, kb. 2-3 mm vékonyra. Az egyik lapot tepsibe teszem.
A töltelék alapanyagait összekeverem ízlés szerint, majd a tésztára kenem, s ráteszem a másik körré kinyújtott tésztát. Közepét benyomom pogácsaszaggatóval, de csak annyira, hogy a nyoma ott legyen. Lekenem tojással, megszórom magokkal, bevagdosom kb. 12-16 cikkbe, majd mindegyik cikken kettőt-hármat tekerek. Úgy néz ki, mint a napraforgó.
Előmelegített sütőben aranybarnára megsütöm kb. 30 perc alatt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre