Elkészítés: Kikeverjük csomómentesre a tésztát a palacsintához, és megsütjük /15-20 db/.
A szokásos módon megsütjük a piskótát. Megfőzzük a vaníliás pudingot. Megfőzzük a szirupot.
A piskótát lapjával és keresztben is kettévágjuk, így 4 lapot kapunk. Egy mélyebb edénybe rétegezzük. Alulra piskótalap kerül, meglocsoljuk a sziruppal, megszórjuk a darált dióval, mazsolával, rákenjük a pudingot. Ezt ismételjük meg 4 rétegben. A tetejét szórjuk meg kakaóporral.
A csokimártáshoz kevés tejjel csomómentesre keverjük a kakaóport, a cukrot és a pudingport. A többi tejet felforraljuk, és beleöntjük a kakaót. Ha sűrűsödni kezd, levesszük, és beletesszük a vajat.
A somlóit a palacsintákba töltjük, négyszögletűre hajtjuk. Meglocsoljuk a csokimártással, és tejszínhabbal díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!