Elkészítés: Kétszínű piskótalapot készítek, az egyik fele sima, a másik kakaós piskóta lesz lapos tepsiben sütve. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici cukorral és sóval kemény habbá verem, a sárgáját a többi cukrokkal és olajjal habosra keverem, hozzáadom a lisztet és sütőport (a kakaósba kakaóport is), majd beleforgatom a fehérjehabot, és sütőpapírral bélelt tepsiben 12 perc alatt 180 C fokon kisütöm, majd hagyom kihűlni. A papírt leszedem róla, és 3 felé vágom, lehetőleg egyformák legyenek.
A diós krémhez a durvára darált diót az összes hozzávalóval edényben felforralom, majd hagyom kihűlni.
A vaníliás krémhez a vajat a porcukorral egy nagyobb tálban jól kikeverem. A vaníliás pudingot a leírás helyett csak 4 dl tejben felfőzöm, és csak 1 evőkanál cukrot adok hozzá. Ha elkészült, hagyom kihűlni, majd hidegen összekeverem a kikevert cukros vajjal. Géppel újra keverek rajta, hogy jó habos, könnyű legyen.
Tálcát veszek elő, és egy lapot ráhelyezek, erre jön az egész diós krém. Az elsimított diós krémre rákenem a vaníliás krém felét. Erre jön a következő piskótalap, majd a maradék vaníliás krémet rákenem, és az oldalát is vékonyan bevonom.
Elkészítem a csokimázat. Egy edényben a hozzávalókat felmelegítem, majd a vajat is belekeverem, ezután ráfolyatom a torta tetejére, elsimítom rajta, az oldalára is jusson, végül grillázs mogyoróval is megszórom.
Ha megdermedt a csokimáz, azután szeletelhető. Tejszínhabbal tálaljuk.