Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Snidlinges-citromos halfilé

MME MME
5/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személynek:
  • 1 kg tengeri halfilé (cápasteak, tonhal, pangasius)
  • 1,2 kg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • olívaolaj
  • 1 citrom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • snidling
  • bors ízlés szerint
  • A mártáshoz:
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 3 tojássárgája
  • 1 citrom
  • cayenne-i bors

Elkészítés

Elkészítés: A halat reszelt citromhéjjal, citromlével, snidlinggel, sóval és a pépesített fokhagymával bepácolva 1 órára hűtőbe tesszük.

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Vajjal, tejjel pürésítjük, tálalásig gőzfürdőn melegen tartjuk.

A mártáshoz a tojássárgáját a tejszínnel és a vajjal gőz felett, habverővel, folyamatosan kevergetve mártás állagúvá dolgozzuk, sóval, cayenne-i borssal, citromlével ízesítjük. Tálalásig melegen tartjuk.

Körülbelül 1 óra elteltével a halat kiemeljük a pácból, és olívaolajon átsütjük. A burgonyapürével és a citromos mártással tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss