Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéssült rakott zöldséggel

90 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

1.

A karfiolt rózsáira szedjük, a zöldségeket falatnyi darabokra vágjuk, sós vízben 15 percig főzzük, majd leszűrjük.

2.

Egy hőálló tálat kikenünk margarinnal. A sütőt előmelegítjük 200 C fokra. A hagymát vékonyra szeleteljük és a hőálló tál aljára tesszük. Erre kerülnek a leszűrt zöldségek, a feldarabolt friss bazsalikomlevél, a kis csilipaprika, a kakukkfű lemorzsolt levelei.

3.

Sózzuk, borsozzuk és ráreszeljük a sajtot. A tejfölt egy tálba öntjük, hozzá keverjük a curryporral, borssal, ételízesítővel és a tojássa és ráöntjük a zöldségekre.

4.

A tetejét meghintjük szezámmaggal, és 160 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Ha szépen megsült a teteje akkor kiveszsük, hagyjuk kihűlni.

5.

A combot durvára darált színes borssal, őrölt köménnyel fűszerezzük, szeletelünk rá hagymát. Meglocsoljuk kevés olajjal, és sütőben 160 fokon egy órán át sütjük. A fóliát eltávolítjuk és megpirítjuk a tetejét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss