Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéssült knédlivel és párolt savanyú káposztával

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók (4 adaghoz):
  • 80 dkg sertéstarja vagy ­lapocka
  • őrölt fekete bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek finomliszt
  • A knédlihez:
  • 1 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 1 tk sütőpor
  • A párolt káposztához:
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 db burgonya
  • 1/2 tk köménymag
  • 1 csipet só
  • 1 tk kristálycukor

Elkészítés

1.

A sóval, borssal bedörzsölt húst és a feldarabolt hagymát tepsibe tesszük. Aláöntünk 1,5 dl vizet, és 200 fokon sütjük 90 percig. Közben szükség esetén pótoljuk a vizet és locsolgatjuk a húst a szafttal. A megpuhult húst kivesszük, és melegen tartjuk. A szaftot átszűrjük, és besűrítjük az 1 ek liszttel.

2.

A knédlihez a tojást elkeverjük a tejjel és 1 csipet sóval. Az 1 ek kivételével tálba szitált liszthez adjuk, beleforgatjuk az apróra kockázott zsemlét, és 1 órát pihentetjük. Ezután beledolgozzuk a félretett liszttel elkevert sütőport. A tésztából 2 db rudat formálunk, és tiszta konyharuhába csomagoljuk. (A végeket fogjuk össze gumival!) Enyhén sós, forró vízben fedő alatt főzzük 25 percig, végül kitekerjük és szeletekre vágjuk.

3.

Az összeaprított káposztát és a lereszelt burgonyát összekeverjük egy lábosban. Megszórjuk a köménymaggal, aláöntünk egy kevés vizet, és közepes tűzön készre pároljuk. A sóval és a cukorral ízesítjük, majd adagonként tányérokra halmozzuk. A knédlivel és a felszeletelt, szósszal meglocsolt hússal tálaljuk.  

Ezek is érdekelhetnek

Friss