Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéspecsenye lecsós ágyon

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A húshoz:
  • 1-1,5 kg sertéscomb vagy lapocka
  • 8 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • 1 kanál zsír vagy olaj
  • A lecsós raguhoz:
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4 fehér paprika
  • 4 paradicsom
  • 2 kanál zsír vagy olaj

Elkészítés

Elkészítés: A lecsós raguhoz egy lábasba belerakjuk a 2 kanál zsírt meg a kockára vágott vöröshagymát, a feldarabolt paprikát és paradicsomot, feltesszük párolni lassan. Addig pároljuk, amíg a húst előkészítjük.

A húst nagyobb darabokra vágjuk. Felolvasztjuk a zsírt, beletesszük az összetört fokhagymát, 1 kanál pirospaprikát, egy csipet sót, borsot, majd a húsdarabok minden oldalát megpirítjuk rajta.

A lecsós alapot beleöntjük egy tepsibe (ha sok a leve, nem baj, azon fő meg a hús), a húsdarabokat ráhelyezzük a lecsós ágyra, majd alufóliával letakarva a sütőben lassan 30-40 percig főzzük. A fedőt levéve 10-15 percig tovább sütjük.

Párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Ha kevés a leve a lecsónak, tegyük hozzá 1-1,5 dl vizet. - bobo1986

Ezek is érdekelhetnek

Friss