Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéskocsonya II.

120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húsdarabokat megtisztítom, a körmöket középen behasítom, előbb meleg vízben, majd hideg vízben alaposan átmosom, és egy 6 literes fazékba teszem. Felengedem 1,8-2 liter vízzel, lassan felfőzöm, csak mérsékelten sózom a füstölt hús miatt, megvárom, hogy lassan felforrjon, a keletkezett habot leszedem, takarékra állítom, és hozzáadom a fűszereket, a zöldséget, kevés pirospaprikát hintek a tetejére, és nagyon lassan, éppen hogy csak gyengén gyöngyözzön kb. 4,5-5 órát főzöm, ameddig a csontról a hús leválik. Főzés közben kóstolom, ha szükséges, utána sózom.

A fedőt kicsit félrehúzom, egy tál fölé sűrű fémszűrőt teszek, a levét lassan leöntöm a tálba. A húst kicsit hűlni hagyom, majd teljesen kicsontozom, a tányérokba elosztom, mindenből 1-1 darabot. A leve tetejéről evőkanállal a zsírt - amennyire csak tudom - leszedegetem, és a tányérokba lévő húsokra merem.

Hideg helyen kb. 3 óra alatt megdermed. Frissentartó fóliával lefedem, hideg helyen tárolom.

Tálalásnál bőven citromlét, kenyeret és forró teát kínálok hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss