Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéscsíkok spenótos-gombás mártásban tésztával

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg penne tészta
  • 25-30 dkg sertéstarja vékony csíkokra vágva
  • 1 konzerv szeletelt gomba
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 7-8 gerezd fokhagyma reszelve
  • 2 marék spenót (fagyasztott)
  • 1 marék szárzeller
  • borskeverék
  • oregánó
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • olaj
  • kevés liszt
  • A tetejére:
  • reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát sós-olajos vízben kifőzöm, leszűröm, leöblítem és félreteszem lefedve.

A raguhoz a tarját vékony csíkokra vágom, és egy serpenyőben kevés olajon megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát, a leszűrt gombát, a vékonyra vágott zellerszárat, a fagyasztott spenótgombócokat. Sóval és borskeverékkel meghintem, majd kevergetem. Belereszelem a fokhagymákat, aláöntök egy kevés vizet, és lefedem fél órára.

Ezután a tejszínnel és a tejföllel összekeverem, egy kevés oregánóval és borskeverékkel ízesítem, majd lassú tűzön szépen besűrítem a mártást, de a végén egy kevés lisztet is belekeverek.

A kifőtt tésztát összekeverem a spenótos-gombás-húsos raguval, a tányérra szedve reszelt sajttal megszórom.

Megjegyzés

Spagettit vagy másfajta tésztát is lehet használni, a hús akár el is hagyható. Az összekeverés után - aki szereti - még pár percre sütőbe is teheti.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss