Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanyú húsgombócleves

MME MME
60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A finomra vágott petrezselyemgyökér és répa felét a zsiradékon lepirítjuk, a tűzről levéve meghintjük a fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, felengedjük forró vízzel, és felforraljuk.

A húsgombóchoz a darált sertéslapockát a tojásokkal, a megmaradt finomra vágott petrezselyemgyökérrel és répával, a mustárral összedolgozzuk, kb. 5 dkg liszttel sűrítjük, és a forrásban lévő levesbe - gombócokat formázva - belefőzzük.

5 dkg lisztből és a tejfölből habarást készítünk, és besűrítjük vele a levest. Készre főzzük, tálalásig fél órát pihentetjük.

Tálaláskor tejföllel, citromkarikával és petrezselyem zöldjével díszítjük.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss