Elkészítés: Egy tálba beletesszük a lisztet, a darált diót, a csipet sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a reszelt citromhéjat és az őrölt fahajat, majd összekeverjük.
Egy másik tálba beleütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, majd jól kikeverjük, hozzákeverjük az olajat és a tejszínt is.
A száraz hozzávalókat összekeverjük a tojásos-tejszínes keverékkel, majd belereszeljük a sárgarépát, a hámozott almát, és hozzáadjuk a mazsolát, majd így is jól összekeverjük.
Muffinformába kanalazzuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütjük.
A krém hozzávalóit habosra keverjük, és tálaláskor a kihűlt muffinok tetejére kanalazzuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre