Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgarépás muffin mascarpone-krémmel

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 12 darabhoz:
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl olaj
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 db alma
  • 3 dkg darált dió
  • 5 dkg mazsola
  • 1 dl tejszín
  • csipet só
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 cs sütőpor
  • őrölt fahéj
  • reszelt citromhéj
  • A krémhez:
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 teáskanál vanília-aroma

Elkészítés

Elkészítés: Egy tálba beletesszük a lisztet, a darált diót, a csipet sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a reszelt citromhéjat és az őrölt fahajat, majd összekeverjük.

Egy másik tálba beleütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, majd jól kikeverjük, hozzákeverjük az olajat és a tejszínt is.

A száraz hozzávalókat összekeverjük a tojásos-tejszínes keverékkel, majd belereszeljük a sárgarépát, a hámozott almát, és hozzáadjuk a mazsolát, majd így is jól összekeverjük.

Muffinformába kanalazzuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütjük.

A krém hozzávalóit habosra keverjük, és tálaláskor a kihűlt muffinok tetejére kanalazzuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss