Elkészítés: A dinnyét kettévágjuk, magjait, magházát kikaparjuk. Nagyobb, kb. 2-3 literes üvegbe rakjuk a kanállal kikapart dinnyehúst, amit kissé összezúzunk. Ráöntjük a vodkát. Az üveget jól lezárjuk, és 4-5 napig hagyjuk érlelődni, levet engedni.
Leszűrjük, a gyümölcshúst jól átnyomkodjuk. Tiszta üvegbe töltjük, hagyjuk ülepedni, majd ismét leszűrjük.
Kevés vízben feloldjuk a cukrot, kihűtjük, és összekeverjük a vodkás alappal. Üvegekbe töltjük, ha szükséges, átszűrjük.
Kellően lehűtve, de nem jéghidegen fogyasztjuk. Nagyon kellemes, gyümölcsös ital, amely lehet koktélalap is. Citromkarikára töltve vagy citromlével még finomabb.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre