Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgaborsóleves kolbásszal

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgaborsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap leszűrjük és leöblítjük.
  2. Egy lábosba öntjük a húsleves-alaplét, hozzáadjuk a megtisztított, felaprított sárgarépát, a zellert és a megtisztított hagymát, egészben. Beletesszük a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, majoránnával, valamint a zúzott fokhagymával ízesítjük. Az egészet puhára főzzük, a babérlevelet eltávolítjuk, és a levest botmixerrel pürésítjük.
  3. A felkarikázott kolbászt, egy evőkanál felforrósított olajon megpirítjuk, majd a leveshez adjuk, és együtt főzzük néhány percig. Felkockázzuk a zsemlét, és aranyszínűre pirítjuk egy száraz serpenyőben. A leveshez kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss