Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackos cobbler II.

60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg sárgabarack
  • 10 dkg mazsola
  • 2 ek barna cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (vagy étkezési keményítő)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 1 dl fehérbor
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • csipet só
  • A szóráshoz:
  • 3 ek barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 2-3 ek olvasztott vaj

Elkészítés

  1. A mazsolát fehérborba áztatjuk, majd amikor már jól megszívta magát, alaposanlecsepegtetjük. A sárgabarackot kimagozzuk.
  2. Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd ráhelyezzük akimagozott, felezett sárgabarackokat. Ezután megszórjukalecsepegtetett mazsolával úgy, hogy mindenhova jusson belőle.
  3. A barna cukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliás pudingport  (vagy 1-2 evőkanál étkezési keményítőt)összekeverjük, ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahéjat hozzáadunk, majd ezzel a keverékkel meghintjük a gyümölcsréteget.
  4. A tészta hozzávalóit beletesszük egy keverőtálba, majd robotgéppel pár perc alatt sima masszává keverjük. Ezután megszórjuk egy kevés liszttel, és kézzel kicsit összedolgozzuk, hogy ne ragadjon a tészta, és formázható legyen.
  5. Ezután a tésztából, lisztezett kézzel diónyi golyókat formázunk, majd befedjük vele a gyümölcs tetejét (nem baj, ha nem érnek össze a tésztagolyók, mert sütés közben megnőnek).2-3 evőkanál vajat felolvasztunk, majd lekenjük le vele a tésztagolyókat.
  6. A barna cukrot összekeverjük a vaníliás cukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal, majd egyenletesen megszórjuk ezzel a keverékkel az előzőleg vajjal lekent tésztagolyókat.
  7. Előmelegített sütőbe helyezzük a cobblerünket, majd közepes hőmérsékleten, 30-35 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk langyosra hűlni, majd a sütőpapírral együtt egy tálcára helyezzük.
  8. Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk a tetejét porcukorral, majd felszeletelve tálaljuk. A tészta finom omlós lesz, a barackos-mazsolás rész pedig jó szaftos, kissé leveses.

    12 SÁRGABARACKOS DESSZERT, AMIT IMÁDUNK! >>>

    TÁLBAN SÜLT VILLÁMDESSZERT: A COBBLER >>>


Ezek is érdekelhetnek

Friss