Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtsaláta

MME MME
4/5
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A sajtokat kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk. A körtét megmossuk, szárazra törüljük, és szintén kockákra vágjuk. Az őszibarackot lecsepegtetjük, és a többi hozzávalóhoz hasonlóan felaprítjuk. A petrezselymet megmossuk, szárazra rázzuk, és apróra vágjuk.

Elkészítés: A sajtokat és a gyümölcsöket mély salátástála tesszük, és lazán összekeverjük, hogy ne törjenek össze. Egy másik tálba beleöntjük a tejfölt, a joghurtot, és simára keverjük. Beletesszük a petrezselymet, borsozzuk, hozzáadjuk a tárkonyt, a reszelt narancshéjat, a mézet, és ezekkel is jól összekeverjük. Sót ne tegyünk bele, mert a sajt elég sós. Az öntettel meglocsoljuk a salátát, kb. 15 percig állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek, de nem tesszük hűtőbe, mert a sajtok így jobban kiadják ízüket.

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 668 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss