Elkészítés: Először is ha fagyasztott spenóttal készítjük, akkor a boltban kapható 500 grammos felét vesszük, egy tálba helyezzük, és hagyjuk szobahőmérsékleten kiolvadni. A legjobb, ha előző este vesszük ki a hűtőből, így reggel máris hozzáláthatunk a főzéshez. Ha friss spenótot használunk, akkor mosás és tisztítás után sós, forró vízben 3-4 perc alatt leforrázzuk, majd leszűrjük, kinyomkodjuk, apróra vágjuk vagy mixerrel pépesítjük.
Felteszünk egy fazékba vizet forrni. A spenótot jól lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, hozzáadjuk a lisztet, a reszelt sajtot, a túrót, a tojásfehérjét és a fűszereket. Jól összekeverjük, kb. nokedli sűrűségűre, majd kiskanál segítségével kis galuskákat szaggatunk ki belőle a forrásban lévő vízbe. Ha feljöttek a víz tetejére, lyukacsos kanállal óvatosan kiszedjük, és olajjal kikent tepsibe rakjuk.
Majd a 2 dl tejet a zúzott fokhagymával és 1-2 dkg reszelt sajttal jól elkeverjük, ráöntjük a spenótos nokedlikre, és 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, még kevés reszelt sajttal megszórhatjuk, pár perc alatt szépen rásül.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre