Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-spenótos gnocchi (súlykontroll)

45 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 női adaghoz:
  • 25 dkg spenót
  • 8 dkg zabliszt vagy durumliszt
  • 10 dkg sovány túró vagy ricotta
  • 2-3 dkg reszelt sovány sajt
  • 1 tojásfehérje
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 teáskanál olívaolaj a sütéshez
  • A szószhoz:
  • 2 dl 1,5%-os tej vagy natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 dkg reszelt sajt
  • A tetejére:
  • 1-2 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: Először is ha fagyasztott spenóttal készítjük, akkor a boltban kapható 500 grammos felét vesszük, egy tálba helyezzük, és hagyjuk szobahőmérsékleten kiolvadni. A legjobb, ha előző este vesszük ki a hűtőből, így reggel máris hozzáláthatunk a főzéshez. Ha friss spenótot használunk, akkor mosás és tisztítás után sós, forró vízben 3-4 perc alatt leforrázzuk, majd leszűrjük, kinyomkodjuk, apróra vágjuk vagy mixerrel pépesítjük.

Felteszünk egy fazékba vizet forrni. A spenótot jól lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, hozzáadjuk a lisztet, a reszelt sajtot, a túrót, a tojásfehérjét és a fűszereket. Jól összekeverjük, kb. nokedli sűrűségűre, majd kiskanál segítségével kis galuskákat szaggatunk ki belőle a forrásban lévő vízbe. Ha feljöttek a víz tetejére, lyukacsos kanállal óvatosan kiszedjük, és olajjal kikent tepsibe rakjuk.

Majd a 2 dl tejet a zúzott fokhagymával és 1-2 dkg reszelt sajttal jól elkeverjük, ráöntjük a spenótos nokedlikre, és 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, még kevés reszelt sajttal megszórhatjuk, pár perc alatt szépen rásül.

Megjegyzés

Nagyon laktató étel!

A recept a program minden szakaszában úgy fogyasztható, hogy akik az első szakaszban járnak, ők zablisztet használjanak a nokedlihoz. A második szakasztól az öntet akár főzőtejszínnel is készíthető. - Husika120

Ezek is érdekelhetnek

Friss