Elkészítés: A tésztát szobahőmérsékleten felengedjük.
A bacont és a sonkát apróra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük.
A sajtot lereszeljük. A pórét és az újhagymát felaprítjuk. Elkeverjük a sajtokat, a hagymákat, a bacont és a sonkát. Ízesítjük sóval és őrölt fehérborssal.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, és 2 egyenlő részre vágjuk. Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, majd ráterítjük a másik tésztalapot, derelyevágóval vagy késsel tetszőleges formára vágjuk. A tésztát megkenjük felvert egész tojással, megszórjuk szezámmaggal, egész köménnyel és/vagy lenmaggal.
Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre