Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos ropi

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 20 dkg gouda sajt (lereszelve)
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál cayenne-i bors
  • A tetejére:
  • 1 tojásfehérje
  • 2-3 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet keverjük össze a sóval és a cayenne borssal, adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a reszelt sajtot, adjuk hozzá a tojást, a citromlevet és 2 evőkanál tejfölt. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, ha szükséges, apránként adjunk hozzá még tejfölt, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

Nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra a tésztát, majd derelyevágóval vagy éles késsel vágjuk fel ízlés szerinti keskeny és hosszú csíkokra. Kenjük le az előzőleg kissé felvert tojásfehérjével, reszeljük rá a sajtot, végül helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

Közepes hőmérsékleten süssük 12-15 perc alatt szép pirosra, ropogósra (én légkeverésnél 160 fokon, 12 percig sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd rögtön tálalhatjuk is.

Megjegyzés

Frissen kisütve nagyon finom, ropogós. Egyszerűen nem lehet abbahagyni... - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss