Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos pogácsa XIV.

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. A hozzávalókat a sajt felével egy tálban összkeverjük, majd az élesztőt a közepébe öntjük. Ezt összegyúrjuk, s fél órára meleg helyre tesszük kelni.

Közben a tepsit kikenjük, a sütőt felfűtjük. Miután megkelt a tészta, 3-4 cm vastagra nyújtjuk, tetetejét késsel bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét a megmaradt tojásfehérjével bekenjük, majd megszórjuk a sajt másik felével.

25-30 perc alatt, közepes lángon szép pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss