Elkészítés: A tészta hozzávalóit pár órával a sütés előtt elkészítjük vagy előtte való nap este. A hozzávalókat összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és sütésig a hűtőben tároljuk.
A töltelékhez a vajon az apró darabokra vágott csirkemellet megsütjük egy serpenyőben, sózzuk, borsozzuk. Liszttel megszórjuk, a tejet ráöntjük, összeforraljuk, hozzáadjuk a mustárt, a reszelt sajtot és a krémsajtot. A tűzről lehúzva belekeverjük a tejfölt is. Kihűtjük.
A pihentetett tésztát 2 mm vastagságúra nyújtjuk. 12 db 10 cm-es korongot szúrunk ki, és 12 db 6 cm-eset, mint a muffinsütőnk átmérője.
A muffinsütőt kivajazzuk, a nagyobb korongokkal kibéleljük, a töltelékkel megtöltjük, és a kisebb korongokkal befedjük. Nem kell megnyomkodni,csak lazán. Tojássárgájával lekenjük és sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre