Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-burgonyás rakottas

65 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A brokkolit megmossuk és apró rózsákra szedjük. A burgonyát egy lábas forrásban lévő sós vízbe tesszük, és takarékon főzzük 5 percig. Kivesszük belőle a burgonyákat, félretesszük őket, a főzővizet megtartjuk. Visszarakjuk a tűzhelyre, és beletesszük a brokkolit. 2 percig pároljuk. Leszűrjük, ismét félretesszük a vizet, és hideg vízzel leöblítjük a brokkolit.
  2. Közben felforrósítjuk az olajat egy lábasban, beletesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Belekeverjük az átnyomott fokhagymát és a csilit, majd még néhány percig főzzük.
  3. A burgonyát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. Ezután egy 1,5 literes hőálló tál aljába elkezdjük belerakni a szeleteket. Kanállal rátesszük a brokkolit és a hagymát, majd feltöltjük a tálat a maradék burgonyával.
  4. A szószhoz takarékon megolvasztjuk a vajat egy lábosban, hozzáadjuk a lisztet, masszává keverjük, és 3 percig főzzük. Apránként hozzáadjuk a tejet és 2 dl-t a főzővízből. Hagyjuk felforrni, beletesszük a sajt kétharmadát, és megborsozzuk. A szószt a krumplira öntjük.
  5. Megszórjuk a maradék sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss