Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Egy nagyobb tálba áttörjük, hozzáadjuk az olajat, a sót, a durvára darált borsot és a szerecsendiót. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a 2 tojás sárgáját és a sajtot, végül beledolgozzuk a lisztet, addig lisztezzük, amíg elválik a tál oldalától.
Lisztezett asztalra borítjuk, kb. 8 mm vastagra nyújtjuk, és figurás szaggatóval kiszaggatjuk, a maradékot újból összegyúrjuk, nyújtjuk, és azt is kiszaggatjuk. Kb. 50 db csillagot vagy fenyőt kapunk ebből a mennyiségből.
Tojásfehérjével megkenjük mindkét oldalát, és zsemlemorzsába vagy darált dióba, vagy szezámmaggal kevert zsemlemorzsába forgatjuk, majd olajban kisütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre