Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-baconös pogácsa

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 db tojássárga
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • 20 dkg bacon
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás
  • A tetejére:
  • 15 dkg trappista sajt

Elkészítés

Elkészítés: A bacont apró kockákra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük.

A cukorral és a langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a 15 dkg reszelt sajttal és a többi összetevővel tésztát gyúrunk.

A tésztát 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk, és még 40 percig kelesztjük.

Ezután kinyújtjuk ujjnyi vastagra, és éles késsel keresztben-hosszában sűrűn bevagdossuk. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

Pihentetjük 10 percet, majd felvert egész tojással lekenjük, reszelt sajtot szórunk rá, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss