A reszelt sajtot keverjük össze a liszttel, ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval és a tojással. Gyúrjuk masszává, majd formázzunk diónyi golyókat, és a tenyerünk között sodorjuk rudakká.
Az olajat forrósítsuk fel, majd óvatosan helyezzük bele a sajtkroketteket. Ezután pár perc alatt süssük szép pirosra, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy az a felesleges zsiradékot felszívja. Tálalásig tartsuk melegen.
A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk fel kb. egyforma hasábokra. A fokhagymát szintén pucoljuk meg, majd a zsályával együtt vágjuk fel apróra. A mogyoróolajat hevítsük fel, majd tegyük bele a sárgarépát. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a zsályát, majd szórjuk meg a barna cukorral, és kevergetve karamellizáljuk 1-2 percig. Ezután reszeljük rá a narancshéjat, öntsük fel a frissen facsart narancslével, majd lefedve kb. 15 perc alatt pároljuk roppanósra.
Amikor a sárgarépa roppanósra párolódott, vegyük le a fedőt, majd addig pároljuk tovább, még a leve el nem párolog és kissé meg nem karamellizálódik. Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd szórjuk meg az apróra vágott mogyoróval.