Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtkrokett narancsos-mázas sárgarépával

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • A sajtkroketthez:
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojás
  • 1 púpozott ek liszt
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 csipet só
  • 1 csipet szerecsendió (el is hagyható)
  • 2-3 dl olaj a sütéshez
  • A narancsos-mázas sárgarépához:
  • 50 dkg sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mogyoróolaj
  • 2-3 dkg barna cukor
  • 0,5 dl narancslé
  • 0,5 db narancs reszelt héja
  • 8-10 db zsályalevél
  • 1 marék apróra vágott mogyoró

Elkészítés

  1. A reszelt sajtot keverjük össze a liszttel, ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval és a tojással. Gyúrjuk masszává, majd formázzunk diónyi golyókat, és a tenyerünk között sodorjuk rudakká.
  2. Az olajat forrósítsuk fel, majd óvatosan helyezzük bele a sajtkroketteket. Ezután pár perc alatt süssük szép pirosra, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy az a felesleges zsiradékot felszívja. Tálalásig tartsuk melegen.
  3. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk fel kb. egyforma hasábokra. A fokhagymát szintén pucoljuk meg, majd a zsályával együtt vágjuk fel apróra. A mogyoróolajat hevítsük fel, majd tegyük bele a sárgarépát. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a zsályát, majd szórjuk meg a barna cukorral, és kevergetve karamellizáljuk 1-2 percig. Ezután reszeljük rá a narancshéjat, öntsük fel a frissen facsart narancslével, majd lefedve kb. 15 perc alatt pároljuk roppanósra.
  4. Amikor a sárgarépa roppanósra párolódott, vegyük le a fedőt, majd addig pároljuk tovább, még a leve el nem párolog és kissé meg nem karamellizálódik. Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd szórjuk meg az apróra vágott mogyoróval.

Megjegyzés

Tálalás előtt helyezzük tányérra a sajtkrokettet, majd kanalazzuk mellé a narancsos-mázas sárgarépát és úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss