Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtkrémes spenótos tekercs

MME MME
60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 400 g fagyasztott spenót
  • 3 db tojás
  • 120 g rétesliszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ teáskanál só
  • olaj
  • A töltelékhez:
  • 125 g vaj
  • 2-3 db tejszínes sajt
  • 1 db tojás
  • 1 kis fej hagyma

Elkészítés

A spenótot olvasszuk fel, tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a 3 tojássárgáját, a lisztet, a préselt fokhagymagerezdet és a sót. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd dolgozzuk el a spenótos keverékkel.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kenjük rá a spenótos tésztát, és 180 °C fokra előmelegített sütőben süssük 12 percig. A kész tésztát némi hűtés után, még melegen tekerjük fel, a sütőpapírral együtt. A töltelékhez főzzünk keményre 1 db tojást.

A puha vajat keverjük ki a tejszínes sajttal, aprítsuk bele a kemény tojást, a felkockázott hagymával együtt adjuk a vajas krémhez, majd sózzuk meg.

A kihűlt tésztalapot a sütőpapírt leszedése után kenjük meg a sajtos krémmel, és ismét tekerjük fel. A spenótos tekercset tegyük hűvös helyre, és hagyjuk megszilárdulni a tölteléket. Szeletelve tálaljuk!

Ezek is érdekelhetnek

Friss