Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtbundás csirkemell

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemelleket megmossuk, és hosszában felszeleteljük. Zacskó alatt klopfoljuk őket, és mindkét oldalukat fűszerezzük a sóval, borssal, sült csirke fűszersóval. A közepükre elosztjuk a fehér sajtot, majd összehajtjuk, és fogvájóval összetűzzük.

Ha ezzel kész vagyunk, akkor lisztbe, tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk a töltött melleket, és forró zsiradékon lefedve, néha megforgatva aranybarnára sütjük. Hogy ne csapjon ki a zsír vagy olaj, kevés lisztet vagy sót szórjunk bele.

Közben a tasakon lévő előírás szerint megfőzzük a rizst, majd ha kész, a főzővizébe beletesszük a lecsepegtetett kukoricát, és egyet forralunk rajta. Ha felforrt, leszűrjük, és a rizzsel összekeverjük.

A sajtbundás csirkemelleket a kukoricás rizskörettel tálaljuk, barackbefőttet kínálhatunk mellé.

Ezek is érdekelhetnek

Friss