Elkészítés: A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztom, majd leveszem a gőzről, és hagyom, hogy kihűljön.
Összekeverem a szárazanyagokat: lisztet, keményítőt, mandulát, sütőport.
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét a sóval felverem, a sárgáját a cukorral kikeverem. Ha ez megvan, akkor összekeverem apránként az összes hozzávalót egy masszává: a tojássárgájába beleöntöm a vajas csokoládét, majd mindez mehet a fehérjébe. Végül óvatosan összeforgatom a lisztes egyveleggel.
A tésztát vajjal kikent vagy sütőpapíros formába öntöm, és a sütő alsó részében 45 percig sütöm. Mikor elkészült, a kikapcsolt sütőben még 15 percig bennhagyom csukott ajtó mellett.
Aztán kiveszem, s ha eléggé kihűlt a tészta, jöhet rá a lekvár. A lekvárt megmelegítem, mert akkor könnyebb kenni. Ha majd kihűl, megszilárdul újra. Mikor ez is kihűlt, megolvasztok kb. 20 dkg étcsokoládét, s azt a lekvár tetejére kenem. Hagyom megdermedni, majd hűtőben pihentetem kicsit tálalás előtt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre