Elkészítés: Kerek tortaformában készítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral, sóval, olajjal jól kikeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, végül hozzákeverjük a fehérjehabot is. Előmelegített 180 fokos sütőben, kapcsos tortaformában, melyet előtte sütőpapírral kibéleltünk, kb. 12 perc alatt kisütjük.
A krémhez a lapzselatint kevés vízben feloldjuk (leírás szerint), majd kihűtjük, és hozzáöntjük a joghurt és tejföl keverékéhez, melyhez hozzáadjuk a cukrokat és a reszelt citromhéjat. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a joghurtos krémhez. 2 felé választjuk a krémet, az egyik fele marad fehér színű, a másikba belekeverjük a szilvalekvár nagy részét és a rumot.
A piskótát kihűtjük, majd karimát teszünk köré. Megkenjük először szilvalekvárral, majd a rumos szilvás joghurtkrémmel, hagyjuk hűtőben egy kicsit dermedni, végül a fehér színű joghurtkrémet is rákanalazzuk. A kék áfonyával megszórjuk, díszíthetjük zöld pisztáciával, majd több órán át hűtjük.
Ha kellően megdermedt, kisebb darabokra vágott ostyarudakkal díszítjük.