Elkészítés: A darált diót, a lisztet, 2 evőkanál kakaót, a sütőport összekeverjük a margarinnal. 5 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral jól felverjük. Hozzáadjuk az 5 tojássárgát, és az egészet az előzőleg összedolgozott masszához adjuk, még egyszer összedolgozzuk.
A tésztát kikent, lisztezett tepsiben kisütjük, a tepsiből kivéve hagyjuk kihűlni. Baracklekvárral megkenjük.
A krémhez 20 dkg darált diót elkeverünk 10 dkg porcukorral, hozzáadjuk a rumot és 1 kanál vizet. 25 dkg margarint kikeverünk 10 dkg porcukorral, hozzáadunk 3 tojássárgát, fél deci rumot, 2 evőkanál kakaót, végül összedolgozzuk a rumos-dioós keverékkel. A krémet a baracklekvár tetején elegyengetjük.
Csokoládémázzal bevonjuk, majd néhány óra pihentetés után szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre