Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozmaringos csirkecombfilé kapros zöldségfelfújttal

MME MME
5/5
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db csirkecomb
  • frissen őrölt bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 szál friss rozmaring
  • 1/2 dl olívaolaj
  • A zöldségfelfújthoz:
  • 2 szál sárgarépa
  • 8 dkg zöldborsó
  • 8 dkg zöldbab
  • 3 tojás
  • 4 dkg vaj
  • 1 kis csokor friss kapor
  • 4 evőkanál liszt
  • kevés vaj, liszt a formák kikenéséhez, beszórásához

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk, majd éles késsel a csont mellett hosszában bevágjuk a húst, és lefejtjük a csontról. Kicsit megklopfoljuk, majd sóval, borssal, a zúzott fokhagymával és az aprított rozmaringgal ízesítjük, meglocsoljuk az olajjal, és lefóliázva hűtőbe tesszük, míg a köretet elkészítjük.

A megtisztított sárgarépát kicsi kockákra vágjuk, majd a zöldborsóval, a 2-3 centis darabokra vágott zöldbabbal együtt sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a puha vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk az előkészített, jól lecsepegtetett roppanós zöldségeket, sóval, az aprított kaporral ízesítjük, rászórjuk a lisztet, nagyjából összeforgatjuk, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk.

Végül vajjal kikent, liszttel beszórt 4 darab egyadagos formába elosztjuk, eligazítjuk a tetejüket, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Közben a csirkecombokat tegyük a saját pácoló olajukkal, a bőrös felükkel lefelé forró serpenyőbe, süssük mind kétoldalukat pirosra.

Tálaláskor a zöldségfelfújtat kiborítjuk a formából, tányérra tesszük, és melléfektetjük a sült csirkecombfiléket.

Megjegyzés

A csirkecsontot ne dobjuk ki, tisztított zöldségekkel főzzünk belőle alaplevet, szűrjük le, hűtsük ki, majd adagokban fagyasszuk le, és ha szükségünk van alaplére, csak ki kell venni a fagyasztóból.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss