Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós saláta II.

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A salátaöntethez a citrom levét kicsavarjuk, majd a mustárral, az olajjal, a mézzel és kevés sóval simára keverjük, azután félretesszük.

A nyers zöldségeket megtisztítjuk, lemossuk és leszárítjuk. Lehetőleg egyforma darabokra vágjuk, vagy az almareszelő legdurvább fokán csíkokra reszeljük. Kissé megsózzuk, de nem besózzuk! Jól átforgatjuk.

A lilahagymát vékony karikákra vágjuk, ugyancsak megsózzuk. 10 perc múlva mély salátástálba szórjuk a zöldséget és a hagymát, ráöntjük a citromos öntetet, és jól összekeverjük.

Néhány órán keresztül érleljük, majd tálalás előtt ismét összeforgatjuk. Ha van friss petrezselyem vagy zellerzöld, a tetejére szórhatunk belőle.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss