Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizshabos tekercs

MME MME
1
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg rizs
  • 4 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 2 egész tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 csapott evőkanál zselatin
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg csokoládé
  • 5 dkg cukrozott gyümölcs
  • 5 dkg zselatin
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • Valamint:
  • tortabevonó csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A rizst jól megmossuk, sóval, vajjal és annyi vízzel föltesszük főni, hogy ellepje. Ha elfőtte a vizet, 2 dl tejet öntünk hozzá. Beletesszük a cukrot, tejberizst főzünk, majd kihűtjük.

A maradék tejet (2 dl) 2 tojással, liszttel, a vaníliás cukorral simára keverjük, sűrűre főzzük. A tűzről levéve a rizst belekeverjük, és kihűtjük. Ezután kemény habbá vert tejszín kerül a krémbe.

A zselatint fél deci vízzel simára keverjük, felmelegítjük, majd langyosan a krémhez öntjük. A gyümölcsöt, zselét, stb. beleszórjuk.

Lapos tepsiben hagyományos piskótát sütünk. Ha megsült, nedves konyharuhára helyezzük, és feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.

Az elkészített gyümölcsrizses krémet az egyik felére halmozzuk a kihűlt, itekert piskótának, és hengerré, roláddá tekerjük. Néhány órára hűtőbe tesszük.

Csokimázzal bevonjuk, majd dermedés után tálalhatjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss