Elkészítés: A rizst jól megmossuk, sóval, vajjal és annyi vízzel föltesszük főni, hogy ellepje. Ha elfőtte a vizet, 2 dl tejet öntünk hozzá. Beletesszük a cukrot, tejberizst főzünk, majd kihűtjük.
A maradék tejet (2 dl) 2 tojással, liszttel, a vaníliás cukorral simára keverjük, sűrűre főzzük. A tűzről levéve a rizst belekeverjük, és kihűtjük. Ezután kemény habbá vert tejszín kerül a krémbe.
A zselatint fél deci vízzel simára keverjük, felmelegítjük, majd langyosan a krémhez öntjük. A gyümölcsöt, zselét, stb. beleszórjuk.
Lapos tepsiben hagyományos piskótát sütünk. Ha megsült, nedves konyharuhára helyezzük, és feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.
Az elkészített gyümölcsrizses krémet az egyik felére halmozzuk a kihűlt, itekert piskótának, és hengerré, roláddá tekerjük. Néhány órára hűtőbe tesszük.
Csokimázzal bevonjuk, majd dermedés után tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre