Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ribizlis kakaótorta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tortalaphoz:
  • 3 tojás
  • 4 kanál olaj
  • 5 kanál cukor
  • 2 kanál kakaópor
  • 4 kanál forró víz
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 3 kanál liszt
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg porcukor
  • 3 dl friss tejszín
  • 1,5 dl sűrű ribizliszörp
  • A ribizliszörphöz:
  • 1 bögre ribizli
  • fél bögre cukor
  • 5 kanál víz
  • Az összeállításhoz:
  • 2 dl orgonaszörp (vagy más szörp)
  • 1 bögre ribizli

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját mixerrel habosra keverjük 3 kanál cukorral, hozzáadjuk a kakaót, a sütőport, a vizet, az olajat és a lisztet, majd gyengéden hozzákeverjük a maradék cukorral felvert kemény tojásfehérjét.

19 cm átmérőjű kikent, lisztezett (vagy kibélelhetjük sütőpapírral) kapcsos tortaformában tűpróbáig sütjük. Kihűtjük és 3 lapra vágjuk.

A krémhez mixerrel habosra keverjük a hozzávalókat.

A ribizliszörphöz 5 percig főzzük a ribizlit a cukorral, a kanál vízzel, majd szitán átszűrjük, sűrűre beforraljuk.

A lapok puhítására szükségünk van egy viszonylag semleges ízű szörpre, én orgonaszörpöt használtam, de citrom- illetve bodzaszörp is jó. Összeállítás: lap-szörp-krém-ribizli-lap-szörp-krém-ribizli-lap-szörp-krém-ribizli és máris kész a pikáns, habkönnyű tortánk.

Megjegyzés

Könnyű, habos, pikáns, egyszerűen elkészíthető finomság.
- sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss