A vajat kavarjuk ki a porcukorral és a vaníliás cukorral, végül adagoljuk hozzá a tojást és a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát öntsük bele egy sütőpapírral kibélelt sütőformába, majd 160 °C-on süssük kb. 25 percig. A kész tésztát hagyjuk kihűlni.
A zselatint készítsük el a csomagoláson található használati útmutató szerint. A joghurtot keverjük össze a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd keverjük össze a zselatinnal. Kb. 10 percig hagyjuk állni, ekkor keverjük hozzá a keményre vert habtejszínt. A tésztát vágjuk el két lapba, az alsót kenjük meg a joghurtos krém felével, amelybe előtte belekevertük a ribizli.
A másik lapot tegyük rá a krémre, és a torta tetejét, illetve oldalait kenjük be a maradék krémmel. A tetejét öntsük le a szörppel, az oldalait szórjuk meg kókuszreszelékkel. A tortát tegyük hűtőszekrénybe, tálaláskor díszítsük marcipánrózsával.