Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ribizlis-habos szelet

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.

A tésztához a vajat megolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját 3 evőkanál forró vízzel habosra keverjük, közben hozzáadunk 15 dkg cukrot és a vaníliás cukrot, majd a vajat. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és a krémbe keverjük, lazítjuk a tejjel. A tepsire simítjuk, és a sütőben kb. 15 percig sütjük.

A ribizlit ezalatt leszemezzük, megmossuk, lecsepegtetjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és folyamatosan beleszitáljuk a maradék cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a ribizliszemeket.

A sütőt visszakapcsoljuk 150 C-ra. A habot a süteményre kenjük, és további 15-20 percig sütjük, amíg a teteje kicsit megpirul.

Hagyjuk kihűlni, és szeletelve kínáljuk. Ribizlifürtökkel, mentalevelekkel díszíthetjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss