Elkészítés: A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.
A tésztához a vajat megolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját 3 evőkanál forró vízzel habosra keverjük, közben hozzáadunk 15 dkg cukrot és a vaníliás cukrot, majd a vajat. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és a krémbe keverjük, lazítjuk a tejjel. A tepsire simítjuk, és a sütőben kb. 15 percig sütjük.
A ribizlit ezalatt leszemezzük, megmossuk, lecsepegtetjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és folyamatosan beleszitáljuk a maradék cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a ribizliszemeket.
A sütőt visszakapcsoljuk 150 C-ra. A habot a süteményre kenjük, és további 15-20 percig sütjük, amíg a teteje kicsit megpirul.
Hagyjuk kihűlni, és szeletelve kínáljuk. Ribizlifürtökkel, mentalevelekkel díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre