Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Reza narancsos mandulatortája

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

1.

Béleljünk, és zsírozzunk ki egy 21 cm-es lecsatolható oldalú tortaformát!

2.

Keverjük össze a cukrot, mandulát, zsemlemorzsát, reszelt citrom-, és narancshéjat és a sütőport!

3.

Egy külön edényben verjük fel a tojást az olajjal, majd keverjük össze a fenti cukros-mandulás masszával!

4.

Öntsük a keveréket a tortaformába, és helyezzük a hideg sütőbe! (Ezen a ponton készítsük el a szirupot.)

5.

Kapcsoljuk a sütőt 180 fokra, és 40-45 percig süssük a tortát, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán húzható ki a tésztából!

6.

5 percig hagyjuk a tortát a sütőformában hűlni, majd borítsuk egy tányérra!

7.

Amíg még meleg a torta, szurkáljuk meg több helyen fogpiszkálóval, és öntsünk rá a szirupból!

8.

Várjuk meg, míg a sütemény magába szívja az első adag szirupot, majd folytassuk a szirup rákanalazását, amíg az összeset beitta a torta!

9.

A szirup elkészítése: A narancsvirágvíz kivételével öntsük az összes hozzávalót egy lábasba! Fokozatosan forraljuk fel a szirupot, közben finoman kevergessük, hogy a folyadék besűrűsödjön! Ekkor öntsük hozzá a narancsvirágvizet!

10.

A szirupot tegyük félre, amíg elkészül a torta. A tálaláshoz szitáljunk porcukrot a süteményre, és görög joghurttal vagy tejszínhabbal és gyümölcsökkel kínáljuk!

Fotó és foodstyling: Jenny és Reza fantasztikus főzőakadémiája
Minden hétköznap 16:00-tól a Food Network tévécsatornán!

Ezek is érdekelhetnek

Friss