Elkészítés: A májat megmossuk, az erektől megtisztítjuk, kis darabokra vagy csíkokra aprítjuk. A hagymát félfőre (előbb félbe, majd karikázva), a fokhagymát finomra aprítjuk. A paprikát és paradicsomot daraboljuk.
Felhevített zsiradékban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, a fokhagymát is megfuttatjuk benne. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, rövid ideig együtt pároljuk. A hőfokot megemeljük, hozzáadjuk a májat, sózzuk, borsozzuk, majoránnával meghintjük, és gyakori kevergetéssel sütjük-pároljuk kb. 8-10 percig (közben kóstolhatjuk, hogy kellőképpen átsült-e).
A burgonyát meghámozzuk, daraboljuk, feltesszük annyi sós, köményes vízben, amennyi ellepi, kb. 10 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük.
Tálaláskor a főtt burgonya mellé kanalazzuk a májat, friss salátát vagy savanyúságot kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre