Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Resztelt csirkemáj köményes burgonyával

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1/2 dl (olíva)olaj
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • kb. 1 evőkanál őrölt paprika
  • kb. 1/2 teáskanál őrölt bors
  • kb. 1 evőkanál morzsolt majoránna
  • 1-1 kis zöldpaprika és paradicsom (házi lecsóalapot használtam)
  • A körethez:
  • 80 dkg burgonya
  • késhegynyi őrölt kömény

Elkészítés

Elkészítés: A májat megmossuk, az erektől megtisztítjuk, kis darabokra vagy csíkokra aprítjuk. A hagymát félfőre (előbb félbe, majd karikázva), a fokhagymát finomra aprítjuk. A paprikát és paradicsomot daraboljuk.

Felhevített zsiradékban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, a fokhagymát is megfuttatjuk benne. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, rövid ideig együtt pároljuk. A hőfokot megemeljük, hozzáadjuk a májat, sózzuk, borsozzuk, majoránnával meghintjük, és gyakori kevergetéssel sütjük-pároljuk kb. 8-10 percig (közben kóstolhatjuk, hogy kellőképpen átsült-e).

A burgonyát meghámozzuk, daraboljuk, feltesszük annyi sós, köményes vízben, amennyi ellepi, kb. 10 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük.

Tálaláskor a főtt burgonya mellé kanalazzuk a májat, friss salátát vagy savanyúságot kínálhatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss