Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rebarbarás epertorta

75 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2,5 dkg étcsokoládé
  • 2,5 dkg vaj
  • 15 dkg rebarbara
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • Az epres krémhez:
  • 45 dkg eper
  • 1,5 dl epres joghurt
  • 3 dl tejszín
  • 10 g zselatin
  • A rebarbara zseléhez:
  • 20 dkg rebarbara
  • 3 dl víz
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 zacskó zselatin
  • 5 dkg eper

Elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A csokoládét és a vajat mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, összekeverjük, majd a kemény tojásfehérjéhez adjuk a tojások sárgájával együtt. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd apránként a fehérjés keverékbe forgatjuk.
  2. A rebarbarát megtisztítjuk és megforgatjuk a vaníliás cukorban. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, majd beleöntjük a tésztát. Rászórjuk a rebarbarát, majd 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
  3. Az epres krémhez az epret turmixgépben pürésítjük, majd hozzákeverjük a joghurtot. A tejszínt kemény habbá verjük és hozzákeverjük az epres krémhez. A zselatint feloldjuk 2 evőkanál langyos vízben és a krémhez adjuk.
  4. A piskótát hagyjuk kihűlni a tortaformában, majd megkenjük az epres krémmel. Amíg elkészítjük a tortazselét, hűtőbe tesszük.
  5. A zseléhez a rebarbarát a cukorral, a vízzel és a vaníliás cukorral felfőzzük. Kb. 5 percig hagyjuk forrni, majd leszűrjük. A leszűrt lébe 2 csomag zselatint teszünk és hagyjuk langyosra hűlni. Az eperből vékony szeleteket vágunk és ráfektetjük a tortára, majd leöntjük a kihűlt zselével. Fogyasztás előtt hűtőszekrényben hagyjuk pihenni 2-3 órát.

Megjegyzés

Eljött a rebarbara ideje! Eperrel párosítva mennyei desszert a tavaszi, enyhe melegben. Saját receptem, remélem ízlik mindenkinek! :) - Noémii244

Ezek is érdekelhetnek

Friss