Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott töltött csirkemell burgonyakrokettel

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szelet csirkemell
  • A töltelékhez:
  • 2 db tojás
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • őrölt bors
  • 1 db sárgarépa
  • fél kaliforniai paprika
  • 5 dkg gomba
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A burgonyakroketthez:
  • 50 dkg burgonya
  • 1 evőkanál margarin
  • 2 db felvert tojás
  • 6 dkg finomliszt
  • 2 cikk natúr sajt
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • ízlés szerint só
  • A panírozáshoz:
  • 3 db tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségféléket feldaraboljuk, kevés vajon vagy olajon megpároljuk. A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.

Tojást a joghurttal, sóval és a borssal felverjük, belekeverjük a reszelt sajtot. Kisebb olajozott tepsibe öntjük, sütőben megsütjük. Utána hússzelet nagyságúra felvágjuk, a csirkemellekre tesszük, teszünk rá párolt zöldségeket, ki mit szeret, feltekerjük, bepanírozzuk, és forró olajban megsütjük.

A kroketthez a burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, összetörjük, a többi hozzávalókkal összekeverjük.

A burgonyamasszát lisztezett deszkára tesszük, 2 cm vastagra kisodorjuk, majd hosszabb rudakat formázunk. A rudakat felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban kisütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss