Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconös-sajtos rakott zöldség besamelmártással

60 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mártáshoz összemelegítjük a tejet, a vajat és az olajat. Besűrítjük a liszttel vagy étkezési keményítővel (ügyelve arra, hogy ne csomósodjon be). Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és felforraljuk. 
  2. A krumplit héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, és vékony karikákra vágjuk. A cukkinit meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, besózzuk és félretesszük, majd amikor kiengedte a levét, kinyomkodjuk. A sárgarépát vékony karikára vágjuk, megpároljuk. A tojásokat keményre főzzük.
  3. A kockákra vágott bacont serpenyőben megpirítjuk. Egy jénait kivajazunk, beterítjük egy sor burgonyával, majd a répával, a cukkinivel és végül a karikára vágott tojással. Megsózzuk, és megszórjuk a pirított baconnel.
  4. Ráöntjük a mártás felét, és megszórjuk a reszelt sajt felével is. Befedjük a maradék burgonyával, megsózzuk, majd ráöntjük a maradék mártást, valamint megszórjuk a maradék sajttal. Fedő nélkül a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30 perc alatt készre sütjük. 

SAJTOS-BESAMELES SÜLT TOJÁSOK>>> 

SAJTOS BESAMEL MÁRTÁS>>> 

BESAMEL DIÉTÁSAN! 5 TIPP, HOGY KÖNNYEBB LEGYEN A MÁRTÁS!>>> 

Ezek is érdekelhetnek