Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott krumpli szűzpecsenyével

120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst előző este vékonyra szeleteljük, kissé kiklopfoljuk, majd a sóval és fokhagymával ízesített tejben bepácoljuk.
  2. Előkészítjük a római tálat, pár órán keresztül hideg vízben áztatjuk. Másnap kiöntjük a vizet, papírtörlővel kitörölgetjük, majd keresztben-hosszában kibéleljük a szalonna szeletekkel, majd egy sor héjában megfőzött, meghámozott és karikára vágott burgonyát terítünk rá. Erre rakjuk a lecsöpögtetett, leöblített hússzeleteket, a szeletelt almát, és a főtt karikákra szelt tojást. Ismét rétegezzük, tetejére burgonya kerüljön. Meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk apróra vágott szalonnával.
  3. A tálra tesszük a tetejét, a hideg sütőbe helyezzük, majd a készüléket magas hőfokra állítva kb. 1-1,5 óráig sütjük. Félidőben közepesre állítjuk a hőfokot, levesszük a tál tetejét és úgy pirítjuk tovább. Díszítsük jégsalátaszeletekkel, és balzsamecetes jégsalátával. A salátagerezdeket csak fogyasztás előtt rakjuk az öntetbe, így ropogós marad.

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A RAKOTT KRUMPLI - 5 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN! >>> 

9 ISTENI RAKOTT KRUMPLI VARIÁCIÓ, AMIBŐL GARANTÁLTAN REPETÁZNI FOG A CSALÁD >>> 

Megjegyzés

A rakott burgonya egy ízletes, laktató változata. Olcsóbb, ha szűzpecsenyés karajt vásárolunk, mert a karajt más étel készítéséhez használhatjuk fel. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss