Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ragacsos csirkeszárnyak

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8-10 személynek:
  • 2,5 kg csirkeszárny
  • A marinádhoz:
  • 3 evőkanál étolaj
  • 3 evőkanál ketchup
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 mokkáskanál currypor
  • 1 mokkáskanál cayenne bors vagy kevés őrölt chili
  • 1 kiskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 kiskanál sötét szójaszósz
  • 1 kiskanál teriyaki szósz
  • 1 kiskanál balzsamecet
  • Valamint:
  • 1 kanál keményítő a sűrítéshez

Elkészítés

Elkészítés: A marinád hozzávalóit összekevertem, majd a csirkeszárnyakat beleforgattam, és zárt edényben 1 napra hűtőbe tettem.

Másnap a szárnyakat nagyobb sütőtálba sorakoztattam, a megmaradt páclét is rácsorgattam, majd lefóliázva 1 óráig sütöttem. A legvégén a fólia lekerült, és 10 perc alatt a tetejét kicsit rápirítottam.

A szaftot egy serpenyőbe csorgattam, majd 1 evőkanl keményítővel állandó kavargatás mellett besűrítettem. A ragacsos lét újra visszacsorgattam a csirkeszárnyakra, majd összeforgattam őket, hogy minden oldalon felvegye a ragacsos szaftot.

Krumplipüré készült mellé, mert úgy ítéltem meg, ezzel lesz a legfinomabb.

Ezek is érdekelhetnek

Friss