Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykanyárs paradicsomos mártással

default user icon
MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

1.

A megtisztított pulykamellfilét hosszában bevágjuk, szétnyitjuk, és kissé kiklopfoljuk. A közepére tesszük a meghámozott kolbászt, és szorosan feltekerjük a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd 2,5 cm széles karikákra felszeljük, és hármasával a vízbe áztatott fanyársakra tűzzük azokat. A nyársakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk őket az olívaolajjal, és a 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.

2.

A mártáshoz eltávolítjuk a kenyér héját, felkockázzuk, és aprítógépbe tesszük a megtisztított, felaprított zöld- és fokhagymával, továbbá 1 evőkanál kivételével a meghámozott, kisebb darabokra vágott uborkával. Hozzáadjuk az 1 db, megmosott, kimagozott, feldarabolt paprikát, a paradicsompürét, 2-3 evőkanál vizet, és az egészet simára dolgozzuk.

3.

A másik, kimagozott paprikát apró kockákra vágjuk a megmosott paradicsommal együtt. Ezeket a mártásba forgatjuk a maradék uborkával együtt és sózzuk, borsozzuk, végül meglocsoljuk az olívaolajjal. Ezt a pulykanyársak mellé kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss